SIPERIAN REISSU

YLLÄTTÄVÄ KYSYMYS:

Oletko valmis lähtemään Siperiaan?

Joitakin vuosia sitten Pyhä Henki tuli hyvin erityisellä tavalla luokseni ja esitti minulle kysymyksen: "Oletko valmis lähtemään Siperiaan?"

Kysymys oli niin yllättävä, että keskeytin avustusvaatteiden pakkaamisen ja istahdin sängyn laidalle vetämään hiukan henkeä.

Olen, oli kohtalaisen nopeasti antamani vastaus, mutta asetin siihen kaksi ehtoa. Ensimmäiseksi tahdoin saada olla varma, että Jumala oli lähettäjä. Toiseksi pyysin, että aviomieheni saa saman kutsun. Yksin en ollut valmis lähtemään Siperiaan.

Mieheni oli samaan aikaan kuljettamassa vankeja kirkkoon. Pyhä Henki oli kehoittanut miestäni menemään seurakunnan eteisessä olevalle kirjalainauspisteelle. Hetken empimisen jälkeen näin tapahtui.

Kun puolisoni palasi illalla kotiin, ojensi hän käteeni kirjan nimeltä Siperian kierros. Tämä riitti meille todistukseksi Jumalan mukana olosta.

Odotusta ja täsmäjohdatusta

Ihmeelliset ovat Herran tiet ja meitä todella johdatetaan, kun me rukoillen kuljemme. Kaksi vuotta myöhemmin saimme yllättäen kotiimme yövieraita. Hospice-Raduga-Omskin johtaja Valery Evstigneev saapui meille Siperiasta ja Rauha-Lilja Ben-Kiki Israelista. Yhteys syntyi, Siperian kohde oli selvä, ja sitten kun Herran aika tuli, kaikki asiat järjestyi ihmeellisellä tavalla. Jumala vahvisti kutsun ja piti kaikista käytännön asioista pikkutarkan huolen.

Herra todella tahtoi lähettää juuri ennen joulua 2019 kaksi kielitaidotonta palvelijaansa Omskiin kehitysvammaisten lasten hoitokotiin, Hospice Radugaan. Teimme mitä osasimme ja annoimme mitä pystyimme. Me emme tehneet ihmeitä, mutta Jumala teki.

Rakastamaan lähetetty

Yksi matkan merkittävimmistä hetkistä oli perheiden kanssa yhdessä vietetty ilta, jolloin vaikeasti kehitysvammaisten lasten vanhemmat saivat kertoa tuntojaan. Erään äidin todistus siitä miten Jumalan vaikuttama aito ja pyyteetön rakkaus oli koskettanut häntä kolme viikkoa kestäneen hoitojakson aikana, jäi vahvasti sydämelle. Ymmärsin, että Jumala oli lähettänyt meidät rakastamaan arjessa juuri näitä lähimmäisiä.


Raduga-Omsk