Hiljainen puhe

27.03.2024

Jumala puhuu tavalla ja toisella - ja usein juuri sillä toisella tavalla, sillä, jota ei osaa odottaa. Pyhä Henki puhui juuri sillä odottamattomalla tavalla ja ennalta arvaamattomalla hetkellä jälleen kerran.

Olimme viikonloppuna mieheni kanssa pitkästä aikaa käymässä Tallinnassa. Edellisestä visiitistä oli kulunut kutakuinkin tasan kuusi vuotta. Kiertelimme vanhan kaupungin kaduilla ja kujilla ja luonnollisesti rukoilimme Jumalan johdatusta. Olin toivonut pääseväni jollekin näköalapaikalle, sellaiselle, josta näkee Tallinnan ihanat kattomaisemat. Huikea näkymä avautui eteemme  näköalahissin noustua ylös kirkon torniin. Tuli hienoja kuvia punaisista katoista ja kirkon torneista.

Uudet maisemat ja hyvä ruoka on aina matkan suola, mutta taivaallisen suola-annoksen Pyhä Henki tarjosi museoksi muuttuneessa kirkossa. 

Katselin kirkkomuseossa olevia tauluja. Katseeni kiinnittyi erityisesti Jeesuksen ristiinnaulitsemista esittävään tauluun. Pyhä Henki alkoi puhua taulusta hiljaa sydämelleni. Päällimmäiseksi nousi sana: kiiltokuva. Sellainenhan se taulu oli. Ei siinä näkynyt verinen kipu ja ääretön tuska - Jumalan Pojassaan valmistama uhri ja syntien sovitus. Jeesuksen kuvaa ristillä pystyi hyvin katsomaan, vaikka sanan mukaan kaikki peittivät kasvonsa sitä näkemästä. 

"Hän oli halveksittu ja ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet.

Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän kärsi. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta häntä haavoitettiin meidän rikkomustemme tähden, runneltiin meidän pahojen tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällään, että meillä olisi rauha, ja hänen haavojensa kautta meidät on parannettu."
Jes. 53:3-5

Tänä pääsiäisenä, kun taas käyn hiljaiselle ehtoolliselle, katson tyhjää ristinpuuta ja kiitän Jumalaa. Kiitän Jeesusta syntieni sovituksesta, Pyhästä Hengestä ja iankaikkisesta elämästä.

Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
Joh. 3:16

Ystäväni, jos et vielä tunne Jeesusta omana Vapahtajanasi, syntiesi sovittajana - rukoile. Huuda häntä avuksesi, ja hän vastaa sinulle. Jumala vastaa aina - tavalla tai toisella.