Jeesus rakastaa sua

26.04.2024

Olen potenut jonkinlaista flunssaa tällä viikolla ja sen vuoksi on ollut normaalia enemmän aikaa pohdiskella sohvan pohjalla syntyjä syviä. Mitään maailmoja räjäyttävää uutta en ole keksinyt, mutta vanha sanoma puhutteli yhtenä yönä vahvasti. Niin vahvasti, että sai minut siitä kirjoittamaan.

"Jumala rakastaa sinua" on lause, jonka moni on jossakin vaiheessa elämää omakseen uskossa ottanut. Vielä on kuitenkin lukuisa määrä ihmisiä, jotka eivät tunne Jumalan rakkautta – Jeesusta, omakohtaisesti. Siihen ajatukseen heräsin yöllisessä näyssä.

Näky oli kirkas, selkeä ja yksinkertainen. Kaikki krumeluurit ja tarkentavat alaviitteet oli pyyhitty pois. Pyhä Henki tietää miten kullekin puhuu.

Juureni ovat syvällä pohjanmaan mullassa ja siellä päin asiat kerrotaan yleensä suoraan ilman suurempia kiemuroita. Mutkattomassa suorassa tyylissä on hyvät ja huonot puolensa, kuten muissakin. Liian suoraan sanominen voi satuttaa, mutta ei se kiertely ja kaartelukaan aina toimi toivotulla tavalla. Herra antakoon meille taidollisuutta puhua totuutta rakkaudella.

Jumala on rakkaus. Tiedämme sen. Ei hän muuten olisi uhrannut omaa Poikaansa maailmaa pelastamaan ja syntejämme sovittamaan.

Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa,
vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
Joh. 3:17

Asumme metsän siimeksessä. Takapihalla voi seurailla lintujen ja muiden pikkueläinten elämää ja käväisipä terassillamme kerran myös kettu. Lintujen liverrellessä ja vienon kevättuulen heilutellessa hiuksia on helppo uppoutua Jumalan hyvyyteen, mutta toisenlainen maailma lävähtää kasvoille, kun ajelee lähimarketin parkkipaikalle. Ja sielläkin Jumala on läsnä.

Silmiemme edessä on usein niin paljon pimeyttä ja pahuutta ettemme näe Jumalan hyvyyttä ja läsnäoloa elämässämme ja ympäröivässä maailmassa. Kuulemme jatkuvana nauhana uutisia sodista ja melskeestä ja maanjäristyksistä, aivan kuten on kirjoitettu, niin ei ihme, jos ahdistus kasvaa. Moni kysyy: Missä olet Jumala?

- Minä olen täällä, kuuluu vastaus. Jumala on siellä missä häntä avuksi huudetaan.

Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua,
ja sinun pitää kunnioittaman minua.
Ps. 50:15

Jumala puhuu meille tavalla ja toisella. Sanan mukaan emme edes huomaa sitä aina. Tällä kerralla Jumalan yöllinen puhe oli selkeää ja hyvin konkreettista. Pyhä Henki kutsui minua toimimaan. Parin päivän kipuilun jälkeen tartuin tehtävään. Avasin tietokoneen ja tein yksinkertaisen lappusen. Siinä lukee: Jeesus rakastaa sua. Kääntöpuolelta voi lukea pienoisevankeliumin.

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa,
jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen,
vaan saisi iankaikkisen elämän.
Joh. 3:16

Tahdon ojentaa lähimarketin kulmilla Jumalan käyntikortin kanssamatkaajalle, jonka ennen ohitin vain kaukaa siunaten. Herra antakoon siihen hetkeen kaipaamani voiman, rohkeuden ja johdatuksen - mutta ennen kaikkea rakkauden, sillä ilman Jumalan rakkautta olisin vain kumiseva vaski eikä tekemäni traktaatti olisi kauppalappua kummempi lappunen.

Herra, milloin lähdetään kauppareissulle?