Joulurauhan raivaus

25.12.2023

Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta! Näin toivottelemme toisillemme usein joulun alla, mutta missä se joulurauha on - tai mistä se tulee? Tuleeko se savupiipusta, niin kuin jenkkiläinen joulupukki vai saapuuko se kuin salaa kaiken touhun ja tohinan keskelle? Tätä pohdiskelen itsekseni vuokaleipien paistuessa uunissa kello puoli kuusi jouluaamuna. 

On hiljainen hetki, lapsenlapsetkin nukkuvat vielä, ja päätän tehdä sen mitä olen koko joulunalusajan suunnitellut - kirjoittaa blogin joulurauhasta. 

Tänä vuonna, kuten lähes poikkeuksetta joka vuosi, joulua edeltävä aika on vuoden kiireisintä ja ehkä myös stresssaavinta aikaa. Täytyy saada niin paljon valmiiksi sekä töissä että kotona. Ja seurakunnassakin vielä siinä ohessa. Täytyy saada hommat ikään kuin pakettiin, että pääsee lepäämään ja viettämään joulua kaikessa rauhassa. Minä aloin hiljentää vauhtia tänä vuonna pari päivää ennen joulunpyhiä. Olivat tarpeen nuo kaksi kalenteriin raivattua vapaapäivää.

Vapaapäivät kuluivat hellan ääressä jouluruokia perheelle valmistaessa ja pari kauppareissuakin siinä tuli tehtyä, mutta tänä vuonna kaikki hoitui joululauluja kuunnellen mukavan rauhallisessa tunnelmassa. Ehdin jopa käymään rakastamassani avannossa joulupuuhien lomassa. Kello kävi tasaiseen tahtiin, mutta minun ei tarvinnut vahtia sitä, paitsi uunin äärellä. 

Nytkin vahdin kelloa kaikessa rauhassa sohvan pohjalla vuokaleipien kypsyessä uunissa - ja samalla vähän kirjoittelen. On hiljainen hetki. Kaikki muu väki nukkuu vielä - ehkä. Olin jo kuulevinani lastenlasten ääniä mökin yläkerrasta. Mumma saa pian touhuta sydämensä kyllyydestä kaikessa rauhassa rakkaittensa kanssa. Sellainen on minun joulurauhani. Se on rauha, jonka Jeesus Kristus on vähän ennen joulua vuonna 1998 uskoon tullessani sydämeeni antanut. Se on todellinen rauha, jota ei mistään muualta voi saada.

Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille.
En minä anna teille niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko levoton älköönkä pelätkö.
Joh. 14:2

Pirtissä tuoksuu tuore leipä. On joulupäivän aamu. Kello on pikkasen yli  seitsemän. Taidan keitellä aamukahvit!

Siunattua Vapahtajamme Jeesuksen syntymäjuhlaa ja armorikasta uutta vuotta kaikille! Ja rauhaa - Jumalan rauhaa, sitä rukoilen kaikille.