Kun sana muuttuu eläväksi

26.05.2023

Heräsin tässä yhtenä aamuna erikoiseen olotilaan. Rintakehällä, tarkemmin, kylkiluiden alaosan kohdalla, oli paineen tunne. Osasin nimetä tuon tutun ja epämiellyttävän tuntemuksen ahdistukseksi, mutta sen lisäksi alkoi päässä pyöriä sanat: "Ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä." Oli pakko tarkistaa, lukeeko Raamatussa oikeasti niin.

Kyllä. Raamatusta todella löytyivät nuo sydämelleni kipuna nousseet sanat.

Ahdistus saa aikaa kärsivällisyyttä,
kärsivällisyys koetuksen kestämistä
ja koetuksen kestäminen toivoa.
Room. 5:3,4

Jäin pohtimaan, miten ihmeessä ahdistus voi saada aikaan kärsivällisyyttä. Itselläni tuo puristava ja varsin epämiellyttävä olotila - kärsimys, tuntui saavan aikaan pelkästään paniikkia ja hätärukousta. Luin moneen kertaan tekstin läpi Raamatustani. Oli pakko tarkistaa luinko varmasti oikein.

Herra tiesi ja tunsi ahdistukseni, näki hätäni, kuuli rukoukseni ja antoi juuri tuona kyseisenä aamuna voiman toimia. Raahasin itseni paikkaan, jonne en omasta vapaasta tahdosta olisi tahtonut mennä, mutta koska sydämessäni tunsin, että juuri näin minun tulee toimia, niin toimin. Jumala siunasi tekoni. On siunannut aina, kun olen toiminut hänen tahtonsa mukaan.

Sillä me olemme hänen tekonsa,
luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten,
jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut,
että me niissä vaeltaisimme.
Ef. 2:10

Ahdistus väistyi. Aloin nähdä tilanteessa Jumalan sormen jäljen, johdatuksen johonkin, jota en vielä voi nähdä enkä pysty ymmärtämään. Ahdistus sai ihmeellisesti aikaan kärsivällisyyttä… 

Odotan suurella mielenkiinnolla mitä Herra seuraavaksi tekee. Oma osani on kuunnella Pyhää Henkeä ja toimia niin kuin oikeaksi, hyväksi, viisaaksi ja Jumalan tahdoksi ymmärrän ja sydämessäni tunnen.

Saan levätä Isän sylissä turvallisella mielellä. Elävä Jumala pitää minusta hyvän huolen. Ja pitää myös sinusta!

Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala,
sinua kannattavat ikuiset käsivarret.
5. Moos. 33:27