Odotusta läpi elämän

25.03.2023

Odota! Ei kestä kauan… Ihan just pian… Enää pieni hetki… Yks minuutti… Oota viä vähän… Ja rakas mieheni odottaa, usein autossa rukoillen, kun minä vielä ennen lähtöä keräilen kaikkia ehkä tarpeellisia tavaroita käsilaukkuuni! Minusta tuntuu, että mieheni osaa odottaa paremmin kuin minä, vaikka olen harjoitellut odottamista läpi elämäni.

Olen odottanut jo lapsena ainakin joulua, synttäreitä ja kesälomaa. Mustavalkoisen television kuvaputkenkin lämpenemistä muistan muutamia kertoja odottaneeni ennen Pikku Kakkosta! Odotuslistalla ovat olleet mökkiviikonloput, kesälomareissut… ja rippikoulu, sillä sen jälkeen sain luvan mennä Mietaan Nuorisoseuralle ja Kauhajoen Kasinolle tansseihin ja poikakaveria etsimään. Odotukset olivat korkealla, sillä odotin kovasti saavani prinsessahäät.

Rippikoulu tuli käytyä ja lapsille löytyi hyvä isä. Prinsessahäiden jälkeen odottelin kaiken muun odottelun ohessa neljä kertaa omaa lasta.

Lapsiperhearjen tiimellyksessä aloin odotella auvoisampia aikoja. Etsin onnea sieltä sun täältä. Lähdimme kolmannen lapsen jälkeen etsimään onnea myös Amerikan kamaralta. Onnekseni löysin sieltä hyvien ystävien ja runsaiden kokemusten lisäksi todellisen onnen - elävän uskon ja Jeesuksen! Raamatun Jumala on kantanut minua silloinkin, kun olen itkenyt elämäni raunioilla.

Mutta minun onneni on olla lähellä Jumalaa,
minä panen turvani Herraan Jumalaan,
kertoakseni kaikista sinun töistäsi.
Ps. 73:28

Olen odottanut elämässäni paljon, mutta silti en tunnu oppineeni odottamaan. Välillä suorastaan suututtaa, kun kuulen muistutuksen Jumalan viisaudesta, vallasta, voimasta ja aina prikulleen oikeasta aikataulusta. Kyllähän minä totuuden tiedän! Tiedän myös tarvitsevani usein rohkaisevia sanoja Jumalan täydellisestä huolenpidosta.

Pitkä odotus ahdistaa sydäntä, elämä elpyy, kun toive täyttyy.
Snl. 13:12

Jumala on luvannut johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen. Minä rukoilen, ja luotan, että Jumalan Pyhä Henki johdattaa, mutta odottamisen opettelu jatkuu silti!

Tällä hetkellä odotan mm. rakasta puolisoani reissusta kotiin. Se on kohtalaisen helppoa, sillä tiedän suurin piirtein aikataulun. Herra varjelkoon evankelistan kotimatkan. Kalenterissani on myös hammaslääkäriaika. Sitä odotan melkeinpä kauhulla. Haasteellisinta tällä hetkellä kuitenkin on odottaa Jumalan johdatusta pitkään avoinna olleeseen työkuvioon. Onneksi saan luottaa, että sekin asia on täysin Jumalalla hallinnassa, vaikka en kaikkia kimurantteja vaiheita ymmärräkään.

Odotusta riittää. Se ei lopu tässä ajassa. Se loppuu, kun Jeesus tulee hakemaan omansa Isän luokse taivaan kotiin.

Vaikka minä menenkin valmistamaan teille sijaa,
tulen takaisin ja otan teidät luokseni,
että tekin olisitte siellä, missä minä olen.
Joh. 14:3

Taivaalliseen iloon pääsyä odotan elämässä kaikkein eniten. Sitä odotellessa, tahdon kertoa kaikille ilosanomaa vapahtajastamme Jeesuksesta!