Sillä sinä olet minun kanssani...

17.01.2023

Tänään on suuri päivä, todella suuri! Minä selvisin aamulla hammaslääkärireissusta ilman pienintäkään kipua, mikä ei ollut mahdollista ilman Herran apua, niin suuri pala lohkesi eilen hampaasta, mutta todella suureksi päivän tekee uuden elämän alku. Perheeseemme on parasta aikaa syntymässä toinen lapsenlapsi...

Lapset, nuo Herran siunatut silmäterät, Jeesuksen syliinsä nostamat, taivasten valtakunnan suurimmat, ovat olleet viime aikoina elämäni keskiössä hyvin voimakkaasti. Ei sen vuoksi, että olen pitkän tauon jälkeen pyörähdellyt päiväkotimaailmassa katsomassa rajusti muuttunutta varhaiskasvatuksen kenttää, vaan siksi, että minusta tuli viime keväänä isoäiti - pohjalaisittain mumma.

Isovanhemmuus mullisti ymmärrykseni inhimillisen rakkauden syvyydestä. Pahimmat mummokuumeilutkin menivät siinä samassa tunnemylläkässä. Oman lapsenlapsen saaminen syliin, omille käsivarsille, on jotakin, jota ei voi sanoin riittävästi kuvailla. Siksi kai mummot niin vikkelästi näyttävät toisilleen lastenlastensa valokuvia! :)

Vastasyntynyt lapsi on aina mykistävä. Omaa ensimmäistä lapsenlasta ensi kertoja sylissä pidellessäni kävin sydämen hiljaisuudessa läpi myös omaa elämääni - elettyjä vuosia, lasten kasvua... Omaa ikääntymistään on vaikea ymmärtää. Se on ilmeisesti vain hyväksyttävä.

Kun täytin 50-vuotta, meinasin tipahtaa lattialle saadessani kaupan kakkukoristehyllyn edessä käteeni sellaisen perinteisen 50v kakkukoristeen. Järkytyin, sillä se oli tarkoitetu minulle eikä äidilleni! No, siitäkin ikäkriisistä selvittiin hienosti ja seuraavistakin vuosista on selvitty, mutta en olisi selvinnyt kaikista hetkistä ilman uskoa ja rukouksia kuulevaa Jumalaa.

Elämään kuuluvat nousut ja laskut, iloiset ja vähemmän iloiset päivät - ja sateen jälkeen paistaa yleensä aina aurinko, kuten tiedämme, mutta kun raskas ja pimeä vaihe kestää riittävän pitkään, hiipuvat inhimilliset voimat vahvimmaltakin karpaasilta. Hymy kasvoilla ei kerro kaikkea mitä ihminen sydämessään kantaa.

Minä en ole vahva, vaikka vahva pohjalainen perimä sellaisen vaikutelman saattaa joskus antaa. Olen tavallinen pieni ihminen, joka tarvitsee joka päivä Jumalan armoa ja kantavaa voimaa. Ilman elävää Jumalaa ja yhteyttä häneen, en selviäisi päivääkään. 

On turvallista saada uskoa ja luottaa, että Jeesus, se Hyvä Paimen, on kanssamme joka hetki aina ja kaikkialla, ja että hänellä on kaikki valta edelleen - niin taivaassa kuin maan päällä. 

Jeesus tuli heidän luokseen ja sanoi: Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
Ja muistakaa: minä olen teidän kanssanne joka päivä aikojen loppuun asti.

Matt. 28:18,20 (UT2020 käännös) 

On myös kirjoitettu, että Jumala kuulee, kun me häntä avuksi huudamme. Ps. 50:15. Tiedän, että näin on!

Kiitän Herraa aamulla hammaslääkärissä saamastani avusta ja Jumalan turvallisiin käsiin uskon syntymässä olevan lapsenlapsen ja koko perheen. 

Tuskin maltan odottaa, että saan nostaa vastasyntyneen omille käsivarsilleni... <3