Tapahtukoon sinun tahtosi

29.06.2023

Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi… Näin alkaa Jeesuksen meille opettama tuttu rukous, ja jatkuu: Tulkoon sinun valtakuntasi. Tähän asti kohtalaisen helppo rukoilla, mutta seuraava lause onkin sitten jo astetta haastavampi. Tapahtukoon sinun tahtosi…

Tuo rippikouluajoilta tuttu Isä meidän -rukous on helppo lukea alusta loppuun muiden mukana ulkoa, mutta jos pysähtyy sanojen äärelle, tulee rukouksesta niin syvä ja suuri, ettei siihen pysty kaikilta osin aina omalla voimalla yhtymään. Jumalan nimi on pyhä, mutta risti voi tuntua raskaalta, kun sanat: tapahtukoon sinun tahtosi, koskettavat konkreettisesti omaa elämää.

Jumalan tahdon tapahtuminen on parasta mitä ihminen voi rukoilla, mutta miten vaikea siihen sitten toisinaan onkaan taipua todellisessa elämässä. Tiedän, etten ole ainoa ihminen maan päällä, joka asian kanssa on joutunut kipuilemaan! Omista unelmista, ajatuksista ja ajatusmalleista luopuminen, oman tahdon kuolettaminen ja lihan ristiinnaulitseminen sattuu. Onneksi on olemassa rukouksia kuuleva Jumala, joka voi auttaa!

Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä,
niin minä tahdon auttaa sinua,
ja sinun pitää kunnioittaman minua.
Ps. 50:15

Itselläni Jumalaan tahtoon taipuminen on ollut usein prosessi, jossa Pyhä Henki on saanut taivutella tahtoani, että voin uskoa ja luottaa häneen silloinkin, kun sattuu, tai kun oma ymmärrys ei riitä näkemään Jumalan rakkautta tapahtumien keskellä.

Onneksi olen saanut oppia tuntemaan Jumalaa oman elämäni kiemuroissa jo sen verran, että tiedän Raamatun Jumalan olevan pyhä, kaikkivaltias, uskollinen ja hyvä Jumala. Hän on rakastava Isä kaikille, jotka uskovat ja ottavat vastaan hänen Poikansa. Minä uskon. Jeesus on minun Herrani ja vapahtajani.

Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan,
hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi,
niille, jotka uskovat hänen nimeensä.
Joh. 1:12

Tänään, kun teen valintoja ja rukoilen "tapahtukoon sinun tahtosi", pyydän Jumalaa opettamaan ja osoittamaan tahtonsa tien minulle niin selkeästi, ettei tarvitse sitä arpoa. Vaikka kyllä arpomallakin voi tarvittaessa ratkaista asioita, ja näin olen myös tehnyt. Sananlaskut 16:33 näet sanoo: "Helmassa pudistellen arpa heitetään, mutta Herralta tulee aina sen ratkaisu."

Tahdon kulkea Jumalan siunauksen alla, siksi rukoilen ja etsin kaikessa hänen tahtoaan. Kun tarvitsen apua, saan nostaa katseen ylös ja voin huutaa: Abba, Isä, auta! Ja isä auttaa.

Isä auttaa sinuakin, kun lähestyt häntä Jeesuksen nimessä!