Tulkaa lapset tulkaa

21.06.2024

Tulkaa lapset tulkaa, leikkimähän tulkaa... Tätä vanhaa perinnelaululeikkiä on tullut leikittyä lasten kanssa töissä lukuisia kertoja. Siinä leikkijät kävelevät piirissä käsikädessä leikkiin kuuluvaa laulua laulaen. Yksi leikkijöistä seisoo piirin keskellä silmät peitettyinä, kunnes laulu loppuu ja piirissäolijat seisahtuvat paikoilleen. Shh! Leikki jatkuu...

Lapsenkaltainen elämä on mielenkiintoista. Se on tutkimista, löytöjä, seikkailua, naurua, kiukkua, kyyneleitä, kompastelua ja ylös nousemista... yllätyksiä ja oppimisen iloa. Jumalan kanssa eläessä tuosta lapsenkaltaisesta elämästä ei tarvitse luopua aikuisenakaan. Lapsenkaltainen elämä ei tarkoita lapsellista elämää, vaan rikasta elämää Jumalan elävä hengen, Pyhän Hengen kanssa. Ja nyt en tarkoittanut ajallisia rikkauksia. Toki sellaisillakin Jumala voi ihmistä siunata, mutta näihin sydämen rikkauksiin eivät pääse koi, ruoste ja varkaat käsiksi.

Elämä uskossa Jeesukseen ja Pyhän Hengen johdatuksessa on joka päivä seikkailua, jos niin valitsee. Minä pidän seikkailuista, sellaisista sopivista, ei liian jännittävistä. Tämän päivän seikkailu alkoi minulla oikeastaa jo eilen illalla. 

Pohdin illalla nukkumaan mennessä, että ei kai minulla ollut puhelimessa herätys päällä. Ei varmaankaan, muistelin, ja painoin silmät kiinni eletystä päivästä kiitollisin mielin. Aamulla puhelin herätti minut iloisella herätyslirkutuksella edellisen työvuoron mukaisesti klo 5.45. Jostakin syystä olin pirteä ja päätin nousta kissan kanssa kahvin keitolle. 

Aamukahvia nauttiessa pohdin miten käyttäisin juhannusaattoaamun hiljaisen ajan parhaiten. Ensimmäiseksi tuli mieleeni kirjoittaminen, sitten juhannuspullien leipominen ja vielä alkoi raikas uimavesi ja uimakopin viikkosiivouskin houkuttaa. 

Rukoillen koitan elämääni elää ja Pyhässä Hengessä kulkea - uimakopilta aloitin päiväni. Oli hyvä valinta! Aamuinti raikkaassa järvivedessä teki hyvää ja pukukoppikin tuli puhtaaksi muutamalla mopin huiskauksella. Vapaaehtoistyön iloa!

Aamun kolmesta ajatuksesta oli vielä pullat ja kirjoittaminen jäljellä. Päätin tarttua "kynään", sillä uimareissulta kotiin ajellessa oli ajatuksiini pulpahtanut kirkkaasti kolme sanaa - tulkaa lapset tulkaa. Niitä sanoja tässä nyt pohdin.

Jeesus kutsui lapsia. Hän kielsi aikuisia estämästä lasten pääsyn hänen luokseen. Mitä Jeesus tahtoi lapsille antaa? Samaa pyhää Jumalan rakkautta mitä me tämän ajan ihmiset - lapset ja aikuiset, eniten kaipaamme. 

Tulkaa lapset tulkaa! 

Jeesus kutsuu meitä yhä luokseen. Hän edelleen pelastaa ja armahtaa. Hän on yhä tie, totuus ja elämä. Hänessä meillä on syntien sovitus ja ikuisen elämän toivo.

Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut, sinä ja sinun perhekuntasi.
Apt. 16:31

Siunattua juhannusta kaikille! Nyt voin ryhtyä leipomaan pullaa, paitsi että ensin täytyy käydä ostamassa tuoretta hiivaa. :)