Yllättävä totuus

15.07.2023

Kännykkääni kilahti yhtenä aamuna viesti ja kiirehdin oitis sitä lukemaan. Ei ollut se viesti, jota odotin, mutta ihan mukava viesti kuitenkin. Google ilmoitti, että sinä päivänä olisi Tampereella enimmäkseen aurinkoista. Jihuu, mahdollisesti odotettavissa olisi siis myös virkistävä sadekuuro!

Odotamme täällä pohjolassa pitkän ja pimeän talven jälkeen suurella hartaudella kesää ja toivomme poutaa, mutta ainakin minä kaipaan aina jo parin hellepäivän jälkeen virkistävää sadetta. Ja hei, tänään tuo ihana virkistävä ja suuresti kaipaamani sade saapui tänne meidän omalle takapihallemme!

Kuiva ja kuuma läkähdyttää. Lopulta myös tappaa. Elämään tarvitaan vettä.

Niin kuin peura halajaa vesipuroille,
niin minun sieluni halajaa sinua, Jumala.
Ps. 42:2 

Sateen ropina sai minut suorastaan ryntäämään ulos raittiiseen ilmaan. Tunsin eläväni, kun tepastelin paljain varpain vesipisaroiden kostuttamalla nurmikolla. Mekko kastui, ja tukka, aivan kuten olin toivonutkin. Siunattu sade. Ja sateen jälkeen paistoi taas aurinko, kuten aina.

Kuin nääntyväiselle raikas vesi on hyvä sanoma kaukaisesta maasta.
Snl. 25:25

Vettä ja sanomaa on tänä päivänä tarjolla meille runsain mitoin, mutta kaikki vesi ei ole juotavaksi kelpaava eikä puhuttu sana tervettä.

Minäkin ammensin eräässä vaiheessa elämääni kaivoista, joiden vesi oli juotavaksi kelpaamatonta. En osannut epäillä, enkä ymmärtänyt olla varovainen. Olin kokematon ja sinisilmäinen.

Ahmin makealta maistuvaa vettä ja jumalaista tietoa kaksin käsin. Kaikkea kuulemaani ja lukemaani ei ollut helppo niellä ja vastaanottaa sydämen totuutena, mutta suljin korvat kuulemasta hälytyskelloja ja sammutin kynttilän. Tahdoin kuulua ajan hengessä kulkevaan joukkoon.

Älkää antako monenlaisten vieraiden oppien viedä itseänne harhaan.
Hebr. 13:8

Eksyin yhä syvemmälle pimeyteen, vaikka luulin kulkevani tietoisesti valoa kohti. Harhailin pimeyden poluilla totuutta etsien, kunnes silmäni avattiin ja ymmärsin tulleeni katkerasti petetyksi. Silmiäni ei avannut ihminen. Moni kyllä yritti. Jumalan Pyhä Henki teki sen. Hän kirkasti minulle totuuden ja johdatti elämän lähteelle.

Joh. 4:13,14 Jeesus vastasi hänelle: "Jokainen, joka juo tätä vettä, tulee uudelleen janoiseksi, mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, sille ei ikinä tule jano. Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään."

Tiedätkö sinä, minkälaisesta kaivosta elämäsi janoa sammutat? Kumpuaako juomasi vesi iankaikkisen elämän lähteestä vai onko kaivon kätköissä valheellista totuutta tai suoranaista pimeyttä. Minne polkusi johtaa? Ellet ole varma, ja vaikka olisitkin, mutta rauhan sinetti puuttuu sydämeltäsi, niin pyydä Jumalaa kirkastamaan sinulle totinen totuus.

Älä pelkää. Totuus ja elämän tie on kuin veteen piirretty viiva. Sen voi nähdä.

Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä."
Joh. 14:6